Een plek waar jonge mensen in alle diversiteit zichzelf kunnen zijn

Buiten.thuis.zijn

De lang gekoesterde wens van Mien Vriends: op de plek waar nu nog haar lege stallen staan een dagbesteding-locatie realiseren voor mensen als haar dochter Susan, die zorgbehoevend is. De droom van Bart en Mendy Kokx-Leguijt: een gastenverblijf starten in het Brabants buitengebied en daar ‘krachtbesteding’ bieden aan jonge mensen. Mede dankzij VABIMPULS kwamen beide partijen samen en worden dromen werkelijkheid.

“Kijk, hier begon het mee.” In de keuken van haar boerderij aan de Antwerpseweg in Rijsbergen laat Mien Vriends (74) een schriftje zien. Daarin zit, keurig uitgeknipt en ingeplakt, een klein artikel uit een lokale Zundertse bode over de steun die VABIMPULS biedt aan eigenaren van leegstaande stallen. “Daar ga ik op reageren!”, dacht Mien meteen toen ze erover las. Ze meldt zich met haar verhaal bij de gemeente Zundert.
Ongeveer tegelijkertijd, het is dan begin 2019, ontwikkelen Bart (37) en Mendy (34) Kokx-Leguijt hun sociale ondernemingsplannen. Ze willen een gastenverblijf starten voor jongeren en jongvolwassenen met daarbij dagbesteding, door het stel positief ‘krachtbesteding’ genoemd. In hun zoektocht naar een geschikte locatie en ondernemersadvies komen ze in contact met Stérk.Brabant, een provinciaal initiatief waarbinnen Brabanders samenwerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

“Krachtbesteding voor krachtpatsers, in die woorden spreken we zelf graag over ons project”